Jednoduchý recept

Spreewaldské okurky se slaninou

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31958

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 hrst Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
300 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
6% Sacharidy 20 g
55% Tuky 41 g
14% Sodík 275 mg
12% Bílkoviny 7 g

Spreewaldské okurky se slaninou postup přípravy receptu:

1

Okurky oloupeme, rozpůlíme podélně, odstraníme semínka a poté nakrájíme na plátky silné cca 1cm. Slaninu bez kůže pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli najemno nasekáme.

2

Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 5min slaninu s cibulí. Přidáme okurky, ochutíme solí, pepřem a dalších cca 5min osmahneme. Zaprášíme moukou, cukrem a promícháme. Vlijeme smetanu a zvolna zahříváme. Nezakryté povaříme 15min. Dochutíme octem, solí, posypeme nasekaným koprem a můžeme podávat.

3

Okurky jsou vhodné jako příloha např. ke smažené rybě nebo masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept