Jednoduchý recept

Bagna cauda-omáčka s ančovičkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3196
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
8 ks Sardelové řezy
0,4 l Smetana 12% (konzumní)

Nutriční hodnoty jedné porce

102% Kalorie 2,004 kcal
Kilojoule 8 384kJ
5% Sacharidy 16 g
217% Tuky 163 g
660% Sodík 13 g
207% Bílkoviny 116 g

Bagna cauda-omáčka s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Sardelové řezy omyjeme a najemno rozmixujeme. Poté je spolu s prolisovaným česnekem podusíme na rozehřátém másle.

2

Mezitím svaříme smetanu, dokud se neodpaří na polovinu množství. Metličkou ji přišleháme k sardelím a již nevaříme.

3

Omáčka je vhodná jako horký dip, v němž můžeme namáčet různé druhy zeleniny jako fondue.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept