Jednoduchý recept

Maso vepřové na grilu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31960

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli omáčka
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
1 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 polévková lžíce Rum
500 g Vepřové maso tučné
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 683kJ
3% Sacharidy 10 g
76% Tuky 57 g
11% Sodík 228 mg
26% Bílkoviny 14 g

Maso vepřové na grilu postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme vepřové maso na proužky asi 20cm dlouhé. Vložíme je do mísy, smícháme přísady na marinádu - cukr, fazole, sójovou omáčku, omáčku ústřicovou a hoisin, chilli omáčku, rum a olej. Marinádou přelijeme vepřové maso, několikrát v ní obrátíme a necháme marinovat přikryté 4 hodiny.

2

Maso vyndáme z marinády, dáme do pekáče a zalijeme vařící vodou. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Snížíme teplotu, potřeme maso uschovanou marinádou a obrátíme. Pečeme 10 minut.

3

Vyndáme maso z trouby, potřeme medovým sirupem a 4 minuty necháme v grilu rozehřátém na střední teplotu. Obrátíme jednou, dokud nezhnědne.

4

Před podáváním necháme maso trochu vychladnout.

Poznámka

Použijeme 1.5dl vařící vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept