Maso vepřové na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso vepřové na grilu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31960 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Fazolová černá omáčka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce | Rum |
500 g | Vepřové maso tučné |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 125,1mg |
Draslík | 11,4mg |
Vláknina | 203,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cukr krupice, Med včelí, Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Omáčka ústřicová, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová černá omáčka, Omáčka sojová světlá, Vepřové maso tučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maso vepřové na grilu postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme vepřové maso na proužky asi 20cm dlouhé. Vložíme je do mísy, smícháme přísady na marinádu - cukr, fazole, sójovou omáčku, omáčku ústřicovou a hoisin, chilli omáčku, rum a olej. Marinádou přelijeme vepřové maso, několikrát v ní obrátíme a necháme marinovat přikryté 4 hodiny. |
2 | Maso vyndáme z marinády, dáme do pekáče a zalijeme vařící vodou. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Snížíme teplotu, potřeme maso uschovanou marinádou a obrátíme. Pečeme 10 minut. |
3 | Vyndáme maso z trouby, potřeme medovým sirupem a 4 minuty necháme v grilu rozehřátém na střední teplotu. Obrátíme jednou, dokud nezhnědne. |
4 | Před podáváním necháme maso trochu vychladnout. |
Poznámka
Použijeme 1.5dl vařící vody.