Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31964
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Ostré sardele
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
4 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Petržel - nať
80 g Sardelové řezy
Játrová pomazánka
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Játra kuřecí
2 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
50 ml Víno bílé
Kaparový krém
100 g Kapary
2 polévková lžíce Majonéza
2 polévková lžíce Mascarpone
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Bruschetta
0,5 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
12 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 ks Rajčata sušená sterilovaná
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,226 kcal
Kilojoule 5 130kJ
42% Sacharidy 150 g
72% Tuky 54 g
130% Sodík 3 g
67% Bílkoviny 38 g

Crostini mix postup přípravy receptu:

1

Ostré sardele:

2

Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme, petrželku omyjeme a obojí nasekáme najemno. Okapané sardele promícháme s chilli papričkou, petrželku, česnekem a olivovým olejem. Necháme alespoň 4h marinovat.

3

Játrová pomazánka:

4

Omytý celer a oloupanou cibuli najemno nakrájíme. Bylinky propláchneme, osušíme, lístky otrháme a nadrobno nasekáme. Játra nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, celer a bylinky. Přidáme maso a za stálého míchání cca 5min orestujeme. Poté podlijeme vínem a zakryté dusíme cca 8min. Směs necháme trochu vychladnout, nahrubo rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pomazánku podáváme teplou.

5

Kaparový krém:

6

Kapary necháme okapat, nasekáme a promícháme s mascarpone a majonézou. Ochutíme solí a pepřem.

7

Bruschetta:

8

Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Sušená rajčata necháme okapat a nasekáme na nudličky. Bazalkové lístky natrháme na malé kousky. Obojí rajčata smícháme s bazalkou, najemno nasekaným česnekem, olejem a dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na čerstvě opečené krajíčky chleba a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept