Recept

Plátky z kýty plněné kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31965
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
120 g Klobása Dunajská
2 špetka Kmín mletý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl
4 plátek Vepřová kýta
600 ml Voda pitná
150 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 983kJ
1% Sacharidy 5 g
26% Tuky 19 g
13% Sodík 250 mg
17% Bílkoviny 10 g

Plátky z kýty plněné kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené plátky z kýty na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a posypeme mletým kmínem. Na polovinu plátku klademe vymačkané a pokrájené zelí a na proužky nakrájenou oloupanou klobásu. Plátek zavineme a upevníme jehlou.

2

Nakrájenou slaninu v hlubším rendlíku škvaříme, poté na ni vložíme závitky a po všech stranách je osmažíme. Závitky vyjmeme a na slanině osmažíme drobně krájenou cibuli. Závitky vrátíme do rendlíku, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme. V průběhu dušení maso obracíme, podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme z rendlíku, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Poté mouku rozšleháme s vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Na závěr vložíme zpět závitky, abychom je prohřáli.

Poznámka

Jako přílohu volíme bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept