Houbový mix na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový mix na smetaně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31966 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Hříbky čerstvé |
300 g | Lišky čerstvé |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 763,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Hříbky čerstvé, Olej stolní, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbový mix na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme, lišky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na plátky. Oloupanou šalotku nasekáme nadrobno. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme za stálého míchání nejprve lišky. Vyjmeme a do pánve dáme žampiony a hřiby. Opékáme cca 1 min. Vrátíme zpět lišky, zaprášíme moukou, ochutíme solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přilijeme smetanu a cca 10 min povaříme do zhoustnutí. Vmícháme zakysanou smetanu a najemno nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme a opepříme, a můžeme podávat. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné například houskové knedlíky.