Zapečené kroupy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené kroupy
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3197 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
170 g | Ječné kroupy |
1 špetka | Kari koření |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr sójový - Tofu |
0,3 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 317,1mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 3,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kari koření, Ocet vinný, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Ječné kroupy, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené kroupy postup přípravy receptu:
1 | Propláchnuté kroupy uvaříme doměkka. |
2 | Zeleninu nakrájíme a podusíme. Přidáme sójovou omáčku, ocet a cukr. Vaříme, dokud se nevyvaří voda. |
3 | V zapékací míse smícháme zeleninu, kroupy, olivový olej, bylinky, koření a nakrájené tofu. |
4 | Zapékáme dozlatova ve středně vyhřáté troubě. |