Uzenina s rajčaty a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzenina s rajčaty a olivami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31982 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 ks | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
8 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
175 g | Salám Lovecký |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Bazalka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 57,4mg |
Draslík | 580,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Balsamico ocet, Chléb pšeničný (bílý), Rajčata, Sůl, Bazalka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Salám Lovecký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzenina s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:
1 | Na stejné díly nakrájíme rajčata, postříkáme je balsamikovým octem, osolíme a opepříme a dáme stranou. |
2 | Ančovičky pokrájíme na menší kousky - velikost menší než olivy. |
3 | Do každé olivy vsuneme kousek ančovičky a kapary. |
4 | Na talířích urovnáme plátky uzeniny společně s rajčaty, plněnými olivami a listy bazalky. Lehce pokapeme olivovým olejem. |
5 | Podáváme s bílým chlebem. |
Poznámka
Olivy vypeckované.