Jednoduchý recept

Sezónní zelenina smažená

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 31983
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 polévková lžíce Cibulka jarní
100 g Cuketa
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr třtinový
100 g Květák
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
125 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Ocet jablečný
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
100 g Paprika červená
4 polévková lžíce Sherry brandy
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
2 dl Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 901kJ
11% Sacharidy 41 g
80% Tuky 60 g
1% Sodík 18 mg
11% Bílkoviny 6 g

Sezónní zelenina smažená postup přípravy receptu:

1

Připravíme těsto - dáme do mísy mouku, sůl, prášek do pečiva, cukr, olej a vodu. Vymícháme hladké těsto. Bude-li třeba, přidáme trochu vody. Necháme v lednici 30 minut vychladit.

2

Do pánve vložíme přísady na omáčku - cukr, sójovou omáčku, jablečný ocet, sherry, škrobovou moučku a zázvor. Povaříme, dokud nebude směs hladká a nezhoustne.

3

Veškerou zeleninu a houby nakrájíme. Ve woku rozehřejeme olej, obalíme jednotlivé kusy zeleniny v těstíčku a 2 minuty smažíme, dokud nebudou zlaté a křupavé. Poté necháme okapat.

4

Ozdobené střapečky podáváme s nasekanou jarní cibulkou na ohřátém tácu s omáčkou, do které se kousky zeleniny namáčejí.

Poznámka

Voda vlažná. Cibulku nasekáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept