Omáčka z máty a fazolí cannellini - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z máty a fazolí cannellini
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31984 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
175 g | Fazole cannellini |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka Tahini |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Máta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 168,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Koriandr mletý, Omáčka Tahini, Sůl, Máta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole cannellini, Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z máty a fazolí cannellini postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém množství studené vody necháme přes noc namočené fazole. Poté fazole přecedíme, propláchneme a dáme do velké pánve, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a necháme vařit na prudkém plameni 10 minut. Poté plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud nezměknou. |
2 | Fazole přecedíme a dáme do mixéru, přidáme česnek, mátu, jarní cibulky, olivový olej a tahini. Směs mixujeme cca 15 vteřin. |
3 | K fazolové kaši přidáme kmín, koriandr, sůl, citronovou šťávu a pepř. Vše promícháme a dáme na 30 minut přikryté na chladné místo. |
4 | Omáčku rozdělíme do jednotlivých misek, misku dáme na talíř, a podáváme. |
Poznámka
Při podávání kolem misky na talíř rozmístíme kusy syrové zeleniny.