Jednoduchý recept

Omáčka z máty a fazolí cannellini

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 31984
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

1 stroužek Česnek
6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
175 g Fazole cannellini
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka Tahini
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 hrst Máta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 285kJ
2% Sacharidy 7 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 139 mg
5% Bílkoviny 3 g

Omáčka z máty a fazolí cannellini postup přípravy receptu:

1

Ve velkém množství studené vody necháme přes noc namočené fazole. Poté fazole přecedíme, propláchneme a dáme do velké pánve, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a necháme vařit na prudkém plameni 10 minut. Poté plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud nezměknou.

2

Fazole přecedíme a dáme do mixéru, přidáme česnek, mátu, jarní cibulky, olivový olej a tahini. Směs mixujeme cca 15 vteřin.

3

K fazolové kaši přidáme kmín, koriandr, sůl, citronovou šťávu a pepř. Vše promícháme a dáme na 30 minut přikryté na chladné místo.

4

Omáčku rozdělíme do jednotlivých misek, misku dáme na talíř, a podáváme.

Poznámka

Při podávání kolem misky na talíř rozmístíme kusy syrové zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept