Paštika s ančovičkami a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika s ančovičkami a olivami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31986 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Ančovička - filety |
1 ks | Citrony |
15 g | Mandle mleté |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
175 g | Olivy černé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 241,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika s ančovičkami a olivami postup přípravy receptu:
1 | V mixéru rozmixujeme olivy, citronovou kůru,šťávu a máslo. Jemně nasekáme ančovičky a přidáme do směsi. Vše mixujeme 20 vteřin v mixéru. Postupně přidáme olivový olej a mleté mandle. |
2 | 30 minut necháme paštiku v lednici ztuhnout. |
3 | Poté podáváme např. s topinkami. |
Poznámka
Olivy černé vypeckované. Z citronu šťávu i kůru.
Musím zkusit