Sýrové košíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové košíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31988 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
1 špetka | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Hořčice |
125 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Olivy bez pecky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Feta |
8 ks | Vejce křepelčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 233,8mg |
Draslík | 221,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cukr moučkový, Ocet vinný, Rajčata, Sůl, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy bez pecky, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové košíčky postup přípravy receptu:
1 | Odkrojíme z chleba kůrky a krajícům dáme tvar čtverce. Rozválíme trochu válečkem na nudle. Čtverce chleba potřeme rozpuštěným máslem a vložíme je ve tvarovaných zapékacích miskách na plech. Zapékáme v předhřáté troubě 10 minut. |
2 | Smícháme sýr feta, olivy a rajčata. Oloupeme vajíčka a nakrájíme na čtvrtky. Smícháme olivový olej, hořčici, cukr a vinný ocet. Osolíme a opepříme. |
3 | Chléb z trouby a forem vyndáme a necháme vychladnout. |
4 | Před podáváním naplníme chlebové košíčky sýrovou a rajčatovou směsí. Navrch dáme čtvrtky vajíček a lžící nalijeme zálivku. |
5 | Podáváme. |
Poznámka
Vejce křepelčí musí být vařená.