Broskve se zmzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve se zmzlinou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31989 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
300 g | Broskve |
15 g | Cukr moučkový |
90 ml | Poleva cukrářská bílá |
50 ml | Sherry brandy |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 ml | Tresť vanilková |
450 ml | Zmrzlina jahodová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 34,3mg |
Draslík | 236,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr moučkový, Tresť vanilková, Zmrzlina jahodová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Poleva cukrářská bílá, Sherry brandy, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve se zmzlinou postup přípravy receptu:
1 | Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozřízneme napůl, vypeckujeme, půlky broskvi vložíme do misky, posypeme cukrem a zakapeme brandy. |
2 | Jahodovou zmrzlinu necháme trochu změknout, přimícháme do ní vanilkovou esenci, šlehačku a tímto krémeme naplníme pohárky. Navrch dáme vždy půlku broskve a polijeme polevou. |
3 | Podáváme velmi vychlazené. |