Vejce nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce nakyselo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3199 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
125 ml | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 523,2mg |
Draslík | 262,0mg |
Vláknina | 129,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Osolenou a okyselenou vodu přivedeme do varu. Vkládáme do ní jedno vejce po druhém, předem rozklepnuté do šálku. Pokud se bílek rozběhne, shrneme jej vidličkou ke žloutku. Vaříme asi 3-4 minuty. |
2 | Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. |
3 | Polovinu vody odlijeme a do zbylé přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a povaříme. Vložíme zpět vejce a přidáme jemně nasekaný kopr. Dále již nevaříme. |