Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3199
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

10 g Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
125 ml Ocet kvasný lihový
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 244kJ
1% Sacharidy 3 g
32% Tuky 24 g
14% Sodík 282 mg
28% Bílkoviny 16 g

Vejce nakyselo postup přípravy receptu:

1

Osolenou a okyselenou vodu přivedeme do varu. Vkládáme do ní jedno vejce po druhém, předem rozklepnuté do šálku. Pokud se bílek rozběhne, shrneme jej vidličkou ke žloutku. Vaříme asi 3-4 minuty.

2

Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat.

3

Polovinu vody odlijeme a do zbylé přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a povaříme. Vložíme zpět vejce a přidáme jemně nasekaný kopr. Dále již nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept