Jednoduchý recept

Guacamole v bramborových slupkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31990

Ingredience

175 g Avokádo
1 kg Brambory
4 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
100 g Sýr krémový
1 špetka Sůl
1 špetka Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 435kJ
11% Sacharidy 39 g
25% Tuky 19 g
9% Sodík 173 mg
17% Bílkoviny 10 g

Guacamole v bramborových slupkách postup přípravy receptu:

1

Brambory pečeme v předehřáté troubě 75 minut při teplotě 200 stupňů. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout 30 minut. Troubu nastavíme na 220 stupňů.

2

Rozkrojíme brambory po délce a z každé vyndáme 2 lžíce dužiny. Opět podélně rozpůlíme. Znovu je dáme na zapékací plech a na rozkrojené straně lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a pečeme 25 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté.

3

Připravíme si omáčku guacamole - rozmačkáme dužinu avokáda s citronovou šťávou. Přidáme rajčata, sýr, jarní cibulky, tabasco, citronovu kůru a vše promícháme.

4

Brambory položíme slupkami na papírové ubrousky, aby okapaly, a poté přendáme na ohřátou mísu.

5

Podáváme s miskou guacamole.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept