Jednoduchý recept

Bündnerská ječná polévka se šunkou

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31993
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

150 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Ječné kroupy
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,3 l Masový vývar
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
40 g Prosciutto sušené
100 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
50 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 695kJ
12% Sacharidy 43 g
258% Tuky 193 g
56% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 12 g

Bündnerská ječná polévka se šunkou postup přípravy receptu:

1

Mrkev a celer oloupeme, pórek očistíme a vše nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Šunku pokrájíme rovněž na kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli a zeleninu. Vmícháme šunku a osmahneme. Nakonec přidáme ječné krupky. Vše zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vaříme zakryté cca 1h. Krupky musejí změknout.

3

Před koncem vaření nakrájíme maso na tenké proužky. Spolu se smetanou přidáme do polévky, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme použít žitný chléb. Bündnerské maso-švýcarská specialita, maso sušené na vzduchu, krájené na tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept