Jednoduchý recept

Broskve s karamelem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31995

Ingredience

300 g Broskve
60 g Cukr moučkový
30 g Mandle
90 ml Poleva cukrářská lískooříšková
50 ml Sherry brandy
150 ml Sirup višňový
600 ml Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 757kJ
19% Sacharidy 67 g
25% Tuky 19 g
4% Sodík 80 mg
11% Bílkoviny 6 g

Broskve s karamelem postup přípravy receptu:

1

Karamel vytvoříme tak, že na pánvi rozehřejeme cukr a jakmile začne hnědnout, přisypeme drcené mandle, promícháme a odstavíme. Necháme vychladnout, vložíme do hmoždíře a roztlučeme.

2

Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme, vyndáme pecky, půlky broskví vložíme do mísy, zakapeme brandy a zalijeme teplým sirupem. Necháme vychladnout.

3

Do pohárků vložíme vanilkovou zmrzlinu, posypeme roztlučeným karamelem, na povrch položíme okapanou broskev a polijeme oříškovou polevou.

4

Podáváme velmi vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept