Broskve s karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve s karamelem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31995 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
300 g | Broskve |
60 g | Cukr moučkový |
30 g | Mandle |
90 ml | Poleva cukrářská lískooříšková |
50 ml | Sherry brandy |
150 ml | Sirup višňový |
600 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 329,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr moučkový, Mandle, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Poleva cukrářská lískooříšková, Sherry brandy, Sirup višňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve s karamelem postup přípravy receptu:
1 | Karamel vytvoříme tak, že na pánvi rozehřejeme cukr a jakmile začne hnědnout, přisypeme drcené mandle, promícháme a odstavíme. Necháme vychladnout, vložíme do hmoždíře a roztlučeme. |
2 | Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme, vyndáme pecky, půlky broskví vložíme do mísy, zakapeme brandy a zalijeme teplým sirupem. Necháme vychladnout. |
3 | Do pohárků vložíme vanilkovou zmrzlinu, posypeme roztlučeným karamelem, na povrch položíme okapanou broskev a polijeme oříškovou polevou. |
4 | Podáváme velmi vychlazené. |