Broskve s jahodovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve s jahodovou pěnou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 31997 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
300 g | Broskve |
15 g | Cukr moučkový |
60 ml | Curacao |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
50 ml | Sherry brandy |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml | Zmrzlina jahodová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 51,2mg |
Draslík | 189,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr moučkový, Zmrzlina jahodová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Curacao, Likér Maraschino (Maraska), Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve s jahodovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Broskve spaříme horkou vodou, ihned ponoříme do studené vody, vyjmeme, oloupeme, rozkrojíme napůl, vyjmeme pecky, půlky broskví vložíme do misky, zalijeme brandy a likérem. přisypeme trochu cukru a necháme odležet. |
2 | Jahodovou zmrzlinu necháme změknout, přimícháme smetanu a vyšleháme do pěny. Dáme na mrazák. |
3 | Do vychlazených pohárků naporcujeme mraženou pěnu, na ni položíme okapané broskve, zakápneme ještě curacaem a ihned podáváme. |