Čínský mix-gril - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínský mix-gril
Čínský mix-gril
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31998 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Brambory |
80 g | Cibulka jarní |
40 ml | Citronová šťáva |
500 g | Kuřecí prsa |
150 g | Květák |
5 g | Med včelí |
60 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
20 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
10 g | Zázvor celý |
500 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 53,3mg |
Draslík | 685,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 25,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Květák, Med včelí, Sůl, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínský mix-gril postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si zeleninu včetně brambor a promícháme ji se sójovou omáčkou, medem, solí, pepřem a zázvorem. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Naložíme je do směsi soli, pepře, citronové šťávy a oleje. Zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. |
2 | Gril nastavíme na středně vysokou teplotu. Mřížku potřeme olejem. Na mřížku položíme maso a na grilovací desku připravenou zeleninu. Kuře na grilu otáčíme. Maso grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Zeleninu otáčíme a potíráme směsí medu a sójové omáčky. |
3 | Hotová zelenina by měla zůstat mírně křupavá. Hotové maso a zeleninu klademe na servírovací talíř a podáváme s chlebem. |