Recept

Jehněčí kotlety na víně a pomerančové šťávě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 53 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 31999
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
6 ks Jehněčí kotlety
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
100 ml Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
3 špetka Sůl
150 ml Víno červené
120 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 941 kcal
Kilojoule 3 938kJ
4% Sacharidy 16 g
87% Tuky 65 g
29% Sodík 579 mg
102% Bílkoviny 57 g

Jehněčí kotlety na víně a pomerančové šťávě postup přípravy receptu:

1

Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej. Osmažíme po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme polovinu pomerančové šťávy, polovinu vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou šťávu a víno a kotlety dusíme doměkka.

2

Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, v níž jsme rozmíchali solamyl, mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát maso.

3

Kotlety servírujeme s plátky pomeranče.

Poznámka

Jako přílohu volíme těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept