Jehněčí kotlety na víně a pomerančové šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 53 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na víně a pomerančové šťávě
Celkový čas: | 53 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31999 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
6 ks | Jehněčí kotlety |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
3 špetka | Sůl |
150 ml | Víno červené |
120 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 229,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí kotlety, Olej rostlinný, Pomerančová šťáva, Sůl, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na víně a pomerančové šťávě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej. Osmažíme po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme polovinu pomerančové šťávy, polovinu vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou šťávu a víno a kotlety dusíme doměkka. |
2 | Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, v níž jsme rozmíchali solamyl, mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát maso. |
3 | Kotlety servírujeme s plátky pomeranče. |
Poznámka
Jako přílohu volíme těstoviny.