Telecí dušené s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí dušené s hráškem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 320 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Cukr krupice |
500 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Sůl |
750 g | Telecí plec |
150 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 283,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 722,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí dušené s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Maso na horkém tuku mírně osmahneme, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmažíme. Podlijeme vlažnou vodou, mírně osolíme, promícháme a zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení maso mícháme a přiléváme teplou vodu. |
3 | Ke konci dušení přidáme hrášek, lehce přisladíme a dodusíme. |