Jednoduchý recept

Telecí dušené s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Telecí dušené s hráškem 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 320
Kategorie: Maso

Ingredience

15 g Cukr krupice
500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Sůl
750 g Telecí plec
150 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 170kJ
3% Sacharidy 12 g
23% Tuky 17 g
59% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Telecí dušené s hráškem postup přípravy receptu:

1

Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

Maso na horkém tuku mírně osmahneme, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmažíme. Podlijeme vlažnou vodou, mírně osolíme, promícháme a zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení maso mícháme a přiléváme teplou vodu.

3

Ke konci dušení přidáme hrášek, lehce přisladíme a dodusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept