Remuládová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Remuládová omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3200 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
200 g | Majonéza |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 768,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 24,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapary sterilované, Majonéza, Okurky nakládané, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Remuládová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Kapary, čerstvé bylinky, okurku i šalotku nasekáme. Smícháme s majonézou a sardelovou pastou, dochutíme citronovou šťávou a necháme asi 10min odležet. Poté osolíme a opepříme. |
2 | Omáčka je vhodná k pečeným rybám. |