Recept

Jehněčí kotlety na česneku a pomerančové šťávě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 53 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32000

Ingredience

1 ks Cibule
12 ks Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
120 ml Pomerančová šťáva
50 ml Sherry brandy
4 špetka Sůl
60 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 254kJ
5% Sacharidy 17 g
68% Tuky 51 g
21% Sodík 412 mg
101% Bílkoviny 57 g

Jehněčí kotlety na česneku a pomerančové šťávě postup přípravy receptu:

1

Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej s máslem. Osmažíme je po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme pomerančovou šťávu, horkou vodu a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou sherry a kotlety dusíme doměkka.

2

Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, instantní jíšku a mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát kotlety.

3

Kotlety servírujeme s plátky pomeranče.

Poznámka

Jako přílohu volíme šťouchané brambory nebo rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept