Jehněčí kotlety na česneku a pomerančové šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 53 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na česneku a pomerančové šťávě
Celkový čas: | 53 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32000 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
12 ks | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
120 ml | Pomerančová šťáva |
50 ml | Sherry brandy |
4 špetka | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 204,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí kotlety, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na česneku a pomerančové šťávě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej s máslem. Osmažíme je po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme pomerančovou šťávu, horkou vodu a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou sherry a kotlety dusíme doměkka. |
2 | Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, instantní jíšku a mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát kotlety. |
3 | Kotlety servírujeme s plátky pomeranče. |
Poznámka
Jako přílohu volíme šťouchané brambory nebo rýži.