Pečené kuře s dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře s dýní
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32001 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Dýně |
1,8 kg | Kuře |
40 ml | Olej olivový |
15 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Dýně, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře s dýní postup přípravy receptu:
1 | Citróny omyjeme a oloupeme je škrabkou na brambory. Kůru nakrájíme na drobné kostičky a štávu z oloupaného citronu vymačkáme. Smícháme polovinu nakrájené citrónové kůry, citrónovou šťávu, drcený česnek, sůl, pepř, oregano a olej. |
2 | Kuře potřeme vně i uvnitř připravenou směsí. Zbývající kůru vložíme do kuřete. |
3 | Kuře dáme do stojánku na pečení a vložíme do trouby. |
4 | Brambory a dýni dáme na zapékací misku a pokapeme je zbývající citrónovou směsí tak, aby byla zelenina důkladně ochucena. Misku zakryjeme alobalem a dáme do trouby ke kuřeti. Grilujeme 1,5 hodiny. Každých 20 minut kuře potřeme směsí citrónu a bylinek. |
5 | Když jsou brambory a dýně měkké, odložíme je stranou a zakryjeme, aby zůstaly horké. Kuře necháme před porcováním 5 minut odpočinout. Podáváme je horké. |