Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32001
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Brambory
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Dýně
1,8 kg Kuře
40 ml Olej olivový
15 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 751 kcal
Kilojoule 3 144kJ
3% Sacharidy 11 g
69% Tuky 52 g
27% Sodík 538 mg
103% Bílkoviny 58 g

Pečené kuře s dýní postup přípravy receptu:

1

Citróny omyjeme a oloupeme je škrabkou na brambory. Kůru nakrájíme na drobné kostičky a štávu z oloupaného citronu vymačkáme. Smícháme polovinu nakrájené citrónové kůry, citrónovou šťávu, drcený česnek, sůl, pepř, oregano a olej.

2

Kuře potřeme vně i uvnitř připravenou směsí. Zbývající kůru vložíme do kuřete.

3

Kuře dáme do stojánku na pečení a vložíme do trouby.

4

Brambory a dýni dáme na zapékací misku a pokapeme je zbývající citrónovou směsí tak, aby byla zelenina důkladně ochucena. Misku zakryjeme alobalem a dáme do trouby ke kuřeti. Grilujeme 1,5 hodiny. Každých 20 minut kuře potřeme směsí citrónu a bylinek.

5

Když jsou brambory a dýně měkké, odložíme je stranou a zakryjeme, aby zůstaly horké. Kuře necháme před porcováním 5 minut odpočinout. Podáváme je horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept