Broskve ve víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve ve víně
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 32008 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
600 g | Broskve |
100 g | Cukr moučkový |
400 ml | Víno červené |
100 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 295,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr moučkový, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve ve víně postup přípravy receptu:
1 | Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme pecky. Broskve vložíme do hrnce, zalijeme vínem, přisypeme cukr a přidáme rybízové želé. Povaříme 6 až 8 minut, odstavíme z plotny a necháme chladnout. |
2 | Chlazené broskve se šťávou podáváme v pohárcích na bowli se slámkou a koktejlovou lžičkou. |