Recept

Pečená kachní prsa na olivách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 32020
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
5 kg Kachní prsa
2 polévková lžíce Kapary
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
200 g Olivy zelené
4 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Tymián sušený
500 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

89% Kalorie 1,764 kcal
Kilojoule 7 381kJ
4% Sacharidy 16 g
82% Tuky 62 g
75% Sodík 2 g
448% Bílkoviny 252 g

Pečená kachní prsa na olivách postup přípravy receptu:

1

Prsa i s kůží nakrájíme na porce, vložíme do žáruvzdorného pekáče, podlijeme vodou a pečeme. Během pečení porce poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou.

2

Když je maso téměř měkké, slijeme vypečený tuk, do pekáče přidáme drobně pokrájenou cibuli, rajčata, která jsme spařili, sloupli a vykrájeli semena. Maso se směsí na sporáku opečeme až se voda vydusí. Na chvíli vyjmeme maso, šťávu zaprášíme moukou, zamícháme, vlijeme polovinu vína, vodu, přidáme koření s česnekem, vložíme do pekáče kachní prsa a vše dusíme asi deset minut. Poté přidáme kapary s olivami a vše ještě deset minut povaříme. Kachní prsa vykostíme a vrátíme zpět do omáčky.

Poznámka

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept