Recept

Křenová jemná omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 32021

Ingredience

5 g Cukr krupice
100 g Křen
40 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
20 ml Ocet kvasný lihový
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 093kJ
5% Sacharidy 19 g
40% Tuky 30 g
54% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Křenová jemná omáčka postup přípravy receptu:

1

Křen nastrouháme a pokapeme octem, aby nezhnědl. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme za stálého míchání smetanou a povaříme. Až zhoustne, zředíme vývarem a znovu povaříme asi 3 minuty. Nakonec vmícháme křen, povaříme další 3 minuty a odstavíme. Osolíme, osladíme a okyselíme podle chuti a na závěr vmícháme žloutky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept