Křenová jemná omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová jemná omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32021 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
5 g | Cukr krupice |
100 g | Křen |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 296,1mg |
Draslík | 183,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenová jemná omáčka postup přípravy receptu:
1 | Křen nastrouháme a pokapeme octem, aby nezhnědl. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme za stálého míchání smetanou a povaříme. Až zhoustne, zředíme vývarem a znovu povaříme asi 3 minuty. Nakonec vmícháme křen, povaříme další 3 minuty a odstavíme. Osolíme, osladíme a okyselíme podle chuti a na závěr vmícháme žloutky. |