Recept

Pečená kachna s nádivkou s pomeranči

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 32022

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Játra drůbeží
1 ks Kachna mražená
50 ml Martell cognac
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
30 g Sádlo vepřové škvařené
4 špetka Sůl
200 g Telecí plec
300 ml Voda pitná
220 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,452 kcal
Kilojoule 6 074kJ
4% Sacharidy 15 g
243% Tuky 183 g
12% Sodík 237 mg
100% Bílkoviny 56 g

Pečená kachna s nádivkou s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme nádivku. Mrkev jemně nastrouháme, telecí maso, játra a cibuli umeleme a v míse vše smícháme se sádlem, muškátovým oříškem, koňakem a nádivku osolíme dvěma špetkami soli.

2

Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu osolíme dvěma špetkami soli a opepříme vně i uvnitř, vnitřek kachny vyplníme nádivkou, přidáme oloupané pomeranče rozdělené na dílky a otvor zašijeme.

3

Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme kachnu břichem dolů, podlijeme vodou a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení kachnu podléváme vodou a vínem, poléváme výpekem, tučná místa na kachně propichujeme vidlicí.

4

Asi po tři čtvrtě hodině kachnu obrátíme a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem, vínem a vodou.

5

Upečenou kachnu vyjmeme a držíme ji na teple. Šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, poté podlijeme a alespoň čtvrt hodiny provaříme.

Poznámka

Upečenou kachnu podáváme s bramborovými knedlíky a s červeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept