Pečená krůta plněná jablky se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená krůta plněná jablky se zázvorem
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32026 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Jablka |
1 ks | Krůta |
120 g | Máslo čerstvé |
220 g | Slanina vepřová |
3 špetka | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
3 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 147,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůta, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená krůta plněná jablky se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme zázvorem vně i uvnitř. Do vnitřku krůty vložíme jablka bez jádřinců. Břišní dutinu uzavřeme jehlami. Prsa a stehna krůty prošpikujeme klínky slaniny (100 g). |
2 | V pekáči vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, rozpustíme máslo, přilijeme vodu a vložíme krůtu. Nejprve ji zhruba hodinu pečeme přikrytou. Během pečení krůtu poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou. Pečeme krůtu dokud není měkká a povrch křupavý |