Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 32029
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 kg Dršťky syrové
200 g Kosti hovězí morkové
5 g Majoránka
100 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
2 g Muškátový oříšek
4 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
50 g Petržel kudrnka
20 g Strouhanka
10 g Sůl
4 l Voda pitná
3 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

186% Kalorie 3,662 kcal
Kilojoule 15 320kJ
16% Sacharidy 59 g
726% Tuky 545 g
266% Sodík 5 g
239% Bílkoviny 135 g

Varšavské dršťky postup přípravy receptu:

1

Morkové kosti dáme vařit asi na 30 minut. Mezitím několikrát propereme dršťky ve studené vodě, spaříme je vroucí vodou a zcedíme. Nakrájíme na malé kousky, vhodíme do hrnce a zalijeme vývarem z kostí, na velmi mírném ohni necháme pozvolna vařit 4 hodiny.

2

Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a 30 minut povaříme v rendlíku s vodou a lžící másla.

3

Usmažíme světlou jíšku z mouky a másla, vmícháme uvařený morek z kostí. Zředíme vývarem z drštěk a na mírném ohni povaříme 5 minut.

4

Do drštěk přidáme vařenou zeleninu, okořeníme a osolíme. Vmícháme jíšku a krátce povaříme.

5

Na másle si osmažíme strouhanku dozlatova a zvlášť rozpustíme 2 lžíce másla. Podáváme vždy porci drštěk politou máslem, posypanou strouhankou a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept