Špenátová roláda k masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová roláda k masu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3203 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 129,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová roláda k masu postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme a rozmačkáme. Přidáme vejce, olej, mouku a špetku soli. Vše promícháme, až vznikne těsto. |
2 | Z těsta vyválíme placku, kterou položíme na vymazaný plech a dáme péct. |
3 | Špenát povaříme v osolené vodě 10 min. Scedíme a trochu vody dáme stranou. Pokrájíme jej a osmahneme na oleji. |
4 | Ve scezené vodě rozmícháme mouku a zahustíme jí špenát, podusíme. |
5 | Na upečené těsto rozetřeme špenátovou náplň, posypeme jí sýrem, srolujeme do rolády. |
6 | Necháme vychladit a poté krájíme. |