Špenátový salát s hrachovými lusky a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s hrachovými lusky a mrkví
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 32033 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Cuketa |
200 g | Hrachové lusky |
250 g | Mrkev kořen |
200 g | Špenát listový čerstvý |
Dresing | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 514,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Hrachové lusky, Špenát listový čerstvý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Hořčice plnotučná, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s hrachovými lusky a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Mladé hrachové lusky zbavíme špiček a vláken, omyjeme je a vaříme v osolené vodě na skus asi 4 minuty. Lusky slijeme a prudce ochladíme studenou vodou a necháme okapat. Špenát přebereme, omyjeme a v utěrce do sucha odstředíme. |
2 | Oloupeme mrkve, omyjeme společně s cuketou a oba druhy zeleniny po celé délce nakrájíme na tenké špalíky. |
3 |
|
4 | Na dresing smícháme hořčici, ocet, citrónovou šťávu, cukr, sůl a pepř. Olivový olej postupně zašleháváme metličkou do dresingu, dochutíme a promícháme s připravenou zeleninou. |
vypadá to božsky, ale mladé hrachové lusky jsem nikde nesehnala :-( Date mi prosím tip?