Recept

Špenátový salát s hrachovými lusky a mrkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 32033
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Cuketa
200 g Hrachové lusky
250 g Mrkev kořen
200 g Špenát listový čerstvý
Dresing
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 661kJ
4% Sacharidy 13 g
205% Tuky 154 g
2% Sodík 46 mg
7% Bílkoviny 4 g

Špenátový salát s hrachovými lusky a mrkví postup přípravy receptu:

1

Mladé hrachové lusky zbavíme špiček a vláken, omyjeme je a vaříme v osolené vodě na skus asi 4 minuty. Lusky slijeme a prudce ochladíme studenou vodou a necháme okapat. Špenát přebereme, omyjeme a v utěrce do sucha odstředíme.

2

Oloupeme mrkve, omyjeme společně s cuketou a oba druhy zeleniny po celé délce nakrájíme na tenké špalíky.

3

4

Na dresing smícháme hořčici, ocet, citrónovou šťávu, cukr, sůl a pepř. Olivový olej postupně zašleháváme metličkou do dresingu, dochutíme a promícháme s připravenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
nitya@email.cz
Špenátový salát s hrachovými lusky a mrkví
vypadá to božsky, ale mladé hrachové lusky jsem nikde nesehnala :-( Date mi prosím tip?

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept