Recept

Grilovaná žebra s bramboráčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 32034
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
10 g Cajunské koření
3 stroužek Česnek
1,5 kg Hovězí žebra
100 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej olivový
7 g Pepř černý mletý
300 g Salsa rajčatová
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 219kJ
6% Sacharidy 23 g
79% Tuky 59 g
62% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 35 g

Grilovaná žebra s bramboráčky postup přípravy receptu:

1

Žebra osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme 20 minut odležet. Než položíme maso na gril nebo grilovací pánev poprášíme moukou, která udrží maso šťavnaté. Maso pokryjeme alobalem (na grilu podložíme pekáčkem na zachytávání šťávy) a grilujeme při střední teplotě hodinu a půl, otáčíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké a zlatavé, vyjmeme z grilu nebo pánve, zabalíme do alobalu a necháme před porcováním 20 minut odpočinout.

2

Na bramboráčky rozmačkáme vařené brambory, přidáme vejce, cajunské koření, olivový olej, mouku a sůl. Uhněteme těsto, z kterého pomoučněnýma rukama vytvoříme placičky. Opékáme buď na grilu asi 5 minut z každé strany, nebo na vymaštěném pekáčku.

3

Než se bramboráčky opečou, naporcujeme maso a ohřejeme rajčatovou salsu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept