Recept

Gratinovaná jarní zelenina v bylinkovém sabayonu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 32035
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

200 g Brambory
2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
200 g Chřest zelený
1 špetka Cukr krupice
200 g Hrášek
250 g Kedlubna
1 špetka Kmín celý
300 g Květák
80 g Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet vinný
5 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
80 ml Víno bílé
800 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 073kJ
12% Sacharidy 44 g
191% Tuky 143 g
65% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Gratinovaná jarní zelenina v bylinkovém sabayonu postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě s kmínem vaříme omyté brambory ve slupce přibližně 20 minut. Mezitím omyjeme zeleninu, očistíme, nakrájíme na čtyřcentimetrové kousky. Oloupané brambory udržujeme teplé. Předehřejeme gril. V hrnci na rozpuštěném másle se špetkou soli a cukru prudce opečeme zeleninu. Přilijeme zeleninový vývar, v zakrytém hrnci vaříme 10 minut při nižší teplotě.

2

Ve vodní lázni ušleháme ze žloutků, octa a bílého vína lehký krém. Dochutíme sekanými bylinkami(kerblík, kopr, estragon) a solí.

3

Brambory a zeleninu vložíme na hluboké talíře, přelijeme bylinkovým sabayonem a grilujeme na rozpáleném grilu 3 - 4 minuty, až docílíme světle hnědého zbarvení pokrmu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept