Křenová smetanová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová smetanová omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3204 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bešamel |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Křen |
50 g | Mandle |
250 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř cayenský |
5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 43,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 145,6mg |
Vitamín E | 13,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Křen, Mandle, Pepř cayenský, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenová smetanová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve přivedeme k varu hovězí vývar s mlékem. Přidáme nastrouhaný křen a mleté mandle a provaříme do mírného zhoustnutí. |
2 | Poté vmícháme citronovou šťávu, zakysanou smetanu a bešamelovou omáčku. Ochutíme kajenským pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména k mořskému ďasu. |
Poznámka
Bešamelovou omáčku připravíme viz recept"Bešamelová omáčka"