Recept

Křenová smetanová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3204
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 polévková lžíce Bešamel
1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 ml Hovězí vývar základní
100 g Křen
50 g Mandle
250 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř cayenský
5 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 398kJ
10% Sacharidy 36 g
51% Tuky 38 g
40% Sodík 798 mg
50% Bílkoviny 28 g

Křenová smetanová omáčka postup přípravy receptu:

1

Nejprve přivedeme k varu hovězí vývar s mlékem. Přidáme nastrouhaný křen a mleté mandle a provaříme do mírného zhoustnutí.

2

Poté vmícháme citronovou šťávu, zakysanou smetanu a bešamelovou omáčku. Ochutíme kajenským pepřem.

3

Omáčka je vhodná k rybám, zejména k mořskému ďasu.

Poznámka

Bešamelovou omáčku připravíme viz recept"Bešamelová omáčka"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept