Savojské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Savojské kuře
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32054 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
200 g | Brambory |
250 g | Hrášek |
400 g | Kukuřice |
1 kg | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
400 g | Omáčka rajčatová |
50 g | Petržel - nať |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Hrášek, Kuřecí stehna, Omáčka rajčatová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Savojské kuře postup přípravy receptu:
1 | Do pekáčku vložíme stehýnka a mezi ně naskládáme rozčtvrcené brambory. Přilijeme rajčatovou šťávu naředěnou vodou. Vše pokapeme olivovým olejem a posypeme petrželkou. Přiklopíme pokličkou. |
2 | Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 30 minut. Potom pekáček z trouby vyjmeme, stehýnka a brambory otočíme a přidáme hrášek, kukuřici a bazalku. Vložíme zpět do trouby a pečeme nezakryté ještě 25 minut, dokud nejsou stehýnka a brambory měkké. Podáváme horké s chlebem. |