Vařený pórek se sýrovou holandskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený pórek se sýrovou holandskou omáčkou
Vařený pórek se sýrovou holandskou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32057 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Gouda |
200 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,4 kg | Pórek |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 337,7mg |
Draslík | 678,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,5mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený pórek se sýrovou holandskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme a rozkrojíme na několik dílů. Cca 4-5min povaříme ve vroucí vodě, poté prudce zchladíme a necháme okapat. |
2 | Na omáčku zvolna rozpustíme 150g másla, pěnu sebereme. Žloutky rozmícháme s vínem a špetkou soli a ve vodní lázni z nich metličkou ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme tekuté máslo, omáčku nevaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
3 | Rozpálíme zbytek másla a pórek na něm prohřejeme. Několikrát obrátíme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a podáváme se sýrovou omáčkou, posypaný nasekanu petrželkou. |