Jednoduchý recept

Vařený pórek se sýrovou holandskou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32057
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Gouda
200 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,4 kg Pórek
2 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 113kJ
14% Sacharidy 51 g
74% Tuky 55 g
10% Sodík 198 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vařený pórek se sýrovou holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme a rozkrojíme na několik dílů. Cca 4-5min povaříme ve vroucí vodě, poté prudce zchladíme a necháme okapat.

2

Na omáčku zvolna rozpustíme 150g másla, pěnu sebereme. Žloutky rozmícháme s vínem a špetkou soli a ve vodní lázni z nich metličkou ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme tekuté máslo, omáčku nevaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

3

Rozpálíme zbytek másla a pórek na něm prohřejeme. Několikrát obrátíme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a podáváme se sýrovou omáčkou, posypaný nasekanu petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept