Dušený fenykl s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený fenykl s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32059 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Fenyklová semínka |
1 kg | Fenykl sladký - hlíza |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Pastis |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
80 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pastis, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený fenykl s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Fenyklové hlízy očistíme, opláchneme a podélně rozkrojíme na 8 dílů. Košťály odstraníme, zelené části odložíme stranou. |
2 | Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou šalotku i česnek najemno nasekáme. Tymián omyjeme a otrháme lístky. |
3 | Rozpálíme olej, osmahneme na něm fenykl společně s fenyklovými semínky, poté přidáme šalotku, česnek, tymián a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, přilijeme víno a pastis. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, zakryté podusíme na mírném ohni cca 20 minut. Dáme do mísy, posypeme najemno posekanými zelenými částmi fenyklu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.