Jednoduchý recept

Dušený fenykl s rajčaty

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32059
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 špetka Cukr krupice
2 kávová lžička Fenyklová semínka
1 kg Fenykl sladký - hlíza
4 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Pastis
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
4 ks Tymián čerstvý
80 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 044kJ
10% Sacharidy 35 g
11% Tuky 8 g
5% Sodík 104 mg
14% Bílkoviny 8 g

Dušený fenykl s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Fenyklové hlízy očistíme, opláchneme a podélně rozkrojíme na 8 dílů. Košťály odstraníme, zelené části odložíme stranou.

2

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou šalotku i česnek najemno nasekáme. Tymián omyjeme a otrháme lístky.

3

Rozpálíme olej, osmahneme na něm fenykl společně s fenyklovými semínky, poté přidáme šalotku, česnek, tymián a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, přilijeme víno a pastis. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, zakryté podusíme na mírném ohni cca 20 minut. Dáme do mísy, posypeme najemno posekanými zelenými částmi fenyklu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept