Blanšírovaný mangold s mandlemi a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Blanšírovaný mangold s mandlemi a rozinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 32061 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 plátek | Chléb toastový |
50 g | Hrozinky |
100 g | Mandle mleté |
700 g | Mangold |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 964,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,6mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Hrozinky, Mangold, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Blanšírovaný mangold s mandlemi a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Mangold omyjeme a nasekáme nahrubo. Blanšírujeme ho ve vroucí vodě cca 3 minuty, poté zprudka zchladíme a necháme okapat. |
2 | Střídku toastového chleba natrháme na kousky. Rozpálíme polovinu oleje, orestujeme na něm mandle a vyjmeme. Na oleji osmahneme chlebovou střídku, prolisujeme na ni česnek, vyjmeme z pánve. |
3 | Ve zbylém tuku orestujeme cca 3 minuty při střední teplotě mangold s hrozinkami. Šafrán rozdrobíme do trošky vody, rozmícháme, přidáme k mangoldu. Vrátíme do pánve i chléb a mandle, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na porce a ihned podáváme. |