Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32063

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
2 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kapary
500 g Lilek
4 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olivy zelené
0,3 hrst Oregano čerstvé
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 781kJ
6% Sacharidy 23 g
16% Tuky 12 g
15% Sodík 303 mg
8% Bílkoviny 5 g

Italská caponata postup přípravy receptu:

1

Omyjeme lilky a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, bylinky opláchneme a osušíme.

2

Ve velké pánvi rozpálíme 5 lžic olivového oleje a orestujeme na něm nejprve lilek ze všech stran. Ochutíme solí a pepřem. Poté přidáme cibuli, česnek, celer a krátce osmahneme. Vmícháme na jemno nasekané bylinky. Rajčata nadrobno pokrájíme, smícháme s kapary a olivami. Přidáme do pánve a zakryté dusíme cca 20 minut. Vmícháme ocet, cukr, osolíme a opepříme.

3

Na zbytku oleje osmahneme dozlatova piniová semínka. Zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme opraženými semínky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept