Italská caponata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská caponata
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32063 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kapary |
500 g | Lilek |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olivy zelené |
0,3 hrst | Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 645,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 274,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Lilek, Ocet vinný, Oříšky piniové, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy zelené, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská caponata postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme lilky a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, bylinky opláchneme a osušíme. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme 5 lžic olivového oleje a orestujeme na něm nejprve lilek ze všech stran. Ochutíme solí a pepřem. Poté přidáme cibuli, česnek, celer a krátce osmahneme. Vmícháme na jemno nasekané bylinky. Rajčata nadrobno pokrájíme, smícháme s kapary a olivami. Přidáme do pánve a zakryté dusíme cca 20 minut. Vmícháme ocet, cukr, osolíme a opepříme. |
3 | Na zbytku oleje osmahneme dozlatova piniová semínka. Zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme opraženými semínky a podáváme. |